תוֹכֶן הָעִניָנִים
- `; stack.push({ level: level, html: newItem }); } else { newItem += `${name}`; stack[stack.length – 1].html += newItem; } // הוסף ערך ל-JSON-LD tocEntries.push({ "@context": "https://schema.org", "@type": "SiteNavigationElement", "@id": "#elementor-toc", "שם": שם, "כתובת אתר": כתובת אתר }); }); // סגור את כל הרמות הפתוחות הנותרות while (stack.length > 1) { let lastItem = stack.pop(); stack[stack.length – 1].html += lastItem.html + '
'; } tocHTML = stack[0].html + "; tocContainer.innerHTML = tocHTML; // סיים את מבנה JSON-LD jsonLD["@graph"].push(…tocEntries); // הכנס את ה-JSON-LD לראש המסמך const script = document.createElement('script'); script.type = 'application/ld+json'; script.textContent = JSON.stringify(jsonLD, null, 2); document.head.appendChild(script); // הוסף מאזינים לאירועים עבור פונקציונליות האקורדיון tocContainer.addEventListener('click', function(e) { if (e.target.classList.contains('expander')) { const header = e.target.closest('.accordion- header'); const content = header.nextElementSibling; if (content && content.classList.contains('accordion-content')) { content.style.display = content.style.display === 'none' ? : 'none'; e.target.textContent = content.style.display === 'none' : '-' } }); });
אם יש משהו שהאינטרנט לא קצר בו, זה רשימות ארוכות של טיפים לפרודוקטיביות. לא משנה כמה יש בחוץ, הפרודוקטיביות המקסימלית עדיין נראית חמקמקה. אנשים מתחילים לחשוב שאולי ניהול זמן מסורתי הוא לא התשובה.
הרעיון המרכזי העומד בבסיס המחשבה החדשה סביב ניהול זמן הוא בדיוק זה: אולי ניהול זמן במובן המסורתי הוא לא המפתח לפרודוקטיביות אחרי הכל.
לדברי הפסיכולוג הארגוני אדם גרנט, ניהול זמן למעשה מעכב את התפוקה. אנחנו צריכים לשנות את החשיבה שלנו מ'איך לעשות יותר' ל'איך לוודא שאנחנו עושים את הדברים הנכונים'. במקום ניהול זמן, הוא אומר, עלינו לחשוב על ניהול קשב :
"להיות פורה זה לא עניין של ניהול זמן. יש מספר מוגבל של שעות ביום, וההתמקדות בניהול זמן רק גורמת לנו להיות מודעים יותר לכמה מהשעות האלה אנחנו מבזבזים".
מתוך מחשבה על זה ועל אסטרטגיות פרודוקטיביות מודרניות אחרות, הנה שישה עצות לניהול זמן ופרודוקטיביות למשווקים שתוכלו למנף אותם ב-2019 ואילך.
6 רעיונות מחשיבת פרודוקטיביות נוכחית
1. חובות ונכסים
מומחים רבים ממליצים לחשוב במונחים של חובות ונכסים. כאשר מוטל עליך משהו, נתח אותו בהקשר של האם זה יכפיל את הזמן שלך (נכס) או יעלה לך זמן בעתיד (חוב).
לפעמים תראה שיותר זמן עכשיו אומר פחות זמן מאוחר יותר. ברור שבמקרים מסוימים זה אומר שתצטרך גם לצמצם את הזמן הפנוי למשימות אחרות. עם זאת, כל עוד זה לא יעלה לך זמן משמעותי בעתיד, זו לא בעיה.
2. הנדסה לאחור
במקום לתכנן את היום שלך בצורה המסורתית, שקול לבצע הנדסה לאחור בהתאם למשימות בעדיפות הגבוהה ביותר. תפסיק לומר, "יש לי משימה; איפה זה צריך להתאים ליומי?" ותתחיל לחשוב, "זה היום שלי; האם המשימה הזו ראויה לעדיפות?" ההבנה כאן היא שאין לך זמן בלתי מוגבל, ורק חלק מהרשימה שלך ראויה לתשומת לבך.
3. קח גישה הוליסטית
כאשר גבולות העבודה/חיים מיטשטשים, אנשים רבים כבר לא יכולים להשאיר את ה"משימות" שלהם ליד דלת המשרד. זה יכול להיות מפתה לנסות להעביר משימות לתחום האישי. וזה נפוץ מדי להרגיש לחץ להיות פרודוקטיביים בבית כמו שאנחנו בחיי העבודה שלנו.
עם זאת, להיות פרודוקטיבי כל הזמן, מותיר אותך בסיכון רציני לשחיקה. לכן חיוני לתזמן זמני השבתה, מנוחה ופעילות גופנית לתוך הפרודוקטיביות שלך, בניגוד לכך שהם יהיו משהו שאתה משתלב בו כשהזמן היצרני שלך נגמר.
4. פשט את חייך
לא משנה באיזו גישה אתה נוקט לפרודוקטיביות וניהול זמן, חיוני להסיר את ימי החופש שלך מכל המשימות המיותרות. עוד דקה נדבר על האצלה, אבל באופן כללי, מה שאתה לא יכול להאציל, הפוך לאוטומטי.
תסתכל שוב על הגרפיקה 'חובות ונכסים' למעלה. אוטומציה נחשבת לנכס מכיוון שלמרות שייתכן שיידרש זמן נוסף להגדרה, זה צפוי לחסוך זמן משמעותי בעתיד.
הנה עוד כמה עצות מפשטות:
- שכח את הסיסמאות שלך
כמה זמן אתה מבלה בכל יום בניסיון לזכור, לחפש או לאפס סיסמאות שנשכחו? עבור אנשים רבים, התשובה היא יותר מדי. על ידי שימוש במנהל סיסמאות כמו 1Password או LastPass, תצטרך לזכור רק סיסמה אחת.
- תן למיילים שלך לשלוח את עצמם
כלים כמו Mailshake ו-Right Inbox הם חיסכון עצום בזמן למשווקים מכל השכבות. השתמש בהם כדי לשלוח אימיילים מאוחר יותר, לקבל תזכורות אוטומטיות ולשלוח רצפי אימייל ראשיים.
- פשט חוזים
יש הרבה כלי חתימה כמו Eversign המאפשרים לך לחתום על חוזים ולמלא טפסים מקוונים. זה יחסוך לך את הזמן שבדרך כלל היית מקדיש להדפיס משהו, לחתום עליו, לסרוק אותו ולשלוח אותו שוב – ותחסוך כמה עצים בתהליך.
אלו הן כמה דוגמאות נהדרות לדברים קטנים שאתה יכול לעשות עכשיו שיניבו חיסכון גדול בטווח הארוך.
5. השתמש בשיטה הנכונה
אם תחליט ללכת על שיטת ניהול זמן מסורתית, וודא שאתה עושה קניות כדי למצוא אחת שמתאימה לאישיותך. צא לטיול מהיר בין החשובים ביותר – GTD, Pomodoro, Kanban, כלל 10 דקות – וקבע לוח זמנים כדי לנסות אותם. אישים שונים נמשכים לשיטות שונות. זה ממש לא משנה איזה מהם תבחר. רק ודא שאתה מרגיש בנוח עם זה ושזרימת העבודה הטבעית שלך לא מופרעת על ידי אזעקות זמזומות או מגבלות זמן שרירותיות.
6. נציג
מה שלא תעשה, למד לשלוט בהאצלה. זו מיומנות, שלא דומה לאף מיומנות אחרת, וכזו שיכולה לחסוך לך זמן ואנרגיה רציניים.
1. הם לא בוחרים את האדם הנכון להאציל אליו
מה שלא תעשה, למד לשלוט בהאצלה. זו מיומנות, שלא דומה לאף מיומנות אחרת, וכזו שיכולה לחסוך לך זמן ואנרגיה רציניים.
אם האצלה לא מגיעה בקלות, אתה יכול להשתפר לחלוטין עם תרגול. רוב האנשים שלדעתם שליחת משלחת לא נוחה נתקלים בשתי בעיות ספציפיות:
2. הם לא נותנים הוראות מפורטות מספיק
שוב, כאשר משהו הוא טבע שני עבורך, אתה עשוי להניח שכולם ימצאו אותו מובן באותה מידה כמוך. זה אומר שאתה עלול בסופו של דבר להסביר משימות לא מספיק. אף אחד לא יכול לעשות עבודה טובה ללא הדרכה מתאימה. אז אם אין לך בריף מוכן ללכת, הקדיש את הזמן לנסח מסמך הגון לפני שתתחיל להאציל.
תיקוני פרודוקטיביות מהירים
מה שלא תעשה, למד לשלוט בהאצלה. זו מיומנות, שלא דומה לאף מיומנות אחרת, וכזו שיכולה לחסוך לך זמן ואנרגיה רציניים.
אם האצלה לא מגיעה בקלות, אתה יכול להשתפר לחלוטין עם תרגול. רוב האנשים שלדעתם העברת נציגות לא נוחה נתקלים בשתי בעיות ספציפיות:
- תכנן את השבוע שלך – פתיחת השבוע שלך עם תוכנית, סדר עדיפויות ומפת דרכים מתחילה אותך ברגל ימין עם סדר יום ברור.
- שים הגבלת זמן על משימות – משימות מסוימות (או אפילו הפסקות) הן מבאסות זמן ידועות לשמצה. הגדירו מגבלת זמן על דברים שנוטים לצאת משליטה. השתמש בתזכורת קולית במידת הצורך.
- ציין את התוצאות הרצויות מפגישות – פגישות יכולות להיות חורים שחורים לפרודוקטיביות. התחל כל אחד באמירת התוצאות הרצויות ויישום כמה שיותר טיפים לניהול פגישות.
- תאכלו את הצפרדע – בטח כבר שמעתם את הטיפ הזה לפרודוקטיביות שנשמע מצחיק, אבל הוא טוב. במילים פשוטות, בצע קודם את הפריט הקריטי ביותר והפחות אטרקטיבי ביותר ברשימת המטלות שלך.
- נעשה, לא מושלם – השורה התחתונה היא שבהמתנה שמשהו יהיה מושלם, אתה מסתכן שלא יעשה אותו כלל. לכל הפחות, אתה מבזבז זמן יקר – שלך, ואולי גם של אנשים אחרים. זכור, אתה תמיד יכול ללטש דברים בשלב מאוחר יותר.
- השראה היא לא החבר שלך – משימות רבות, במיוחד יצירתיות, מתעכבות באופן משמעותי על ידי אנשים שמחכים להשראה שתתחיל. מלבד העובדה שאולי ההשראה לעולם לא תכה (וממילא תצטרכו לבצע את המשימה), ההמתנה עלולה להכניס אתכם לתלם. במקום זאת, קח את ה"השראה" שלך מנקודה מס' 5 לעיל, ופשוט תעשה זאת.
נעים קדימה
אם אתה משווק שמחפש להיות פרודוקטיבי יותר, לא חסרות הצעות בחוץ. יש ממש מאות טיפים זמינים באינטרנט, כולם מכוונים לעזור לך לדחוס יותר לתוך היום העמוס שלך.
אבל בעוד שחלק מהן עשויות לתת לך תחושה של פרודוקטיביות, אם אתה עושה בצורה פרודוקטיבית דברים שאתה לא אמור לעשות, או כל כך פרודוקטיבי שאתה מזניח את הבריאות או המשפחה שלך, אז אתה לא מצליח כמו אתה עלול לחשוב שאתה כזה.
במקום זאת, תסתכל על כמה מהחשיבה החדשה יותר על פרודוקטיביות ופולחן ה"עסוק". אולי תגיעו למסקנות חדשות לגבי ניהול זמן או אפילו לגבי מה שמהווה את "הדברים החשובים באמת" בחיים ובעבודה שלכם.
בכל אופן, השתמש בכמה מהתיקונים המהירים כדי לעבור יום עמוס, אבל בשלב מסוים, תסתכל טוב טוב על מה שאתה עושה, ותראה אם זה תואם ל"דברים החשובים באמת" שלך. אם לא, אז יש כמה שינויים מהותיים יותר שאולי כדאי לשקול לבצע.
איך ניגשים לניהול זמן? מה הכי מתאים לך? שתף את המחשבות שלך בתגובות למטה.