רעיונות עסקיים

הרשימה האולטימטיבית לניהול פרויקטים באתר

טְעִינָה…
    `; stack.push({ level: level, html: newItem }); } else { newItem += `${name}`; stack[stack.length – 1].html += newItem; } // הוסף ערך ל-JSON-LD tocEntries.push({ "@context": "https://schema.org", "@type": "SiteNavigationElement", "@id": "#elementor-toc", "שם": שם, "כתובת אתר": כתובת אתר }); }); // סגור את כל הרמות הפתוחות הנותרות while (stack.length > 1) { let lastItem = stack.pop(); stack[stack.length – 1].html += lastItem.html + '

'; } tocHTML = stack[0].html + "; tocContainer.innerHTML = tocHTML; // סיים את מבנה JSON-LD jsonLD["@graph"].push(…tocEntries); // הכנס את ה-JSON-LD לראש המסמך const script = document.createElement('script'); script.type = 'application/ld+json'; script.textContent = JSON.stringify(jsonLD, null, 2); document.head.appendChild(script); // הוסף מאזינים לאירועים עבור פונקציונליות האקורדיון tocContainer.addEventListener('click', function(e) { if (e.target.classList.contains('expander')) { const header = e.target.closest('.accordion- header'); const content = header.nextElementSibling; if (content && content.classList.contains('accordion-content')) { content.style.display = content.style.display === 'none' ? : 'none'; e.target.textContent = content.style.display === 'none' : '-' } }); });

פרויקט מוצלח של אתר אינטרנט תלוי מאוד בתהליך ניהול פרויקט טוב, וכדי שהתהליך יהיה טוב, צריכה להיות רשימת צ'ק-ליסט של אלמנטים חיוניים שצריך לכסות.

יותר מדי מפתחים ומעצבים יוזמים את התהליך מבלי להקדיש זמן לתכנון תוכנית נכונה. בכל פעם שאתה מתחיל ליצור אתר אינטרנט, חיוני לחלק את הזמן שלך בחוכמה לתכנון (שני שליש) ולביצוע (שליש) כדי לחסוך לך זמן ומאמץ בטווח הארוך.

כמנהל פרויקט, אתה צריך לתאם את דרישות הלקוח עם חברי הצוות שלך (מפתחים, מעצבים, כותבים) כדי לעזור לך לספק אתרים מצליחים בצורה מהירה ויעילה יותר. אתה צריך שתהיה לך אסטרטגיה המתמקדת בזיהוי היעדים העסקיים ובניית טקטיקות כדי להגשים אותם.

בעזרת מאמר זה, נדגים כיצד תהליך שלב אחר שלב לאתר יכול לארגן את המחשבות, הפעולות שלך ולהאיץ את התהליך הכולל.

**אתה יכול להגביר עוד יותר את מהירות התהליך הכולל עם Elementor על ידי עיצוב חזותי של אתר אינטרנט ללא דרישות קידוד לחלוטין.

רשימת ניהול פרויקטים באתר

1. איסוף מידע

לפני שתתחיל את פרויקט האינטרנט שלך ותתחיל לבנות אתר חדש בוורדפרס, אתה צריך לדעת מה הפרטים הספציפיים ולהבין איך האתר המוגמר העתידי צריך להיראות.

לשם כך, אתה בהחלט חייב לדבר עם הלקוח שלך, ולא רק זה, אלא שאתה צריך לצלול לתוך עולמו של הלקוח עם טבילה מלאה ומוחלטת. זה לא רק יעזור לך, אלא גם יעזור ללקוחות שלך להתמקד בדרישות שלהם.

זהו השלב החשוב ביותר בניהול הפרויקט שלך, מכיוון שהוא יגדיר את כל השלבים הבאים ואת הזמן והמשאבים שתצטרך להשקיע. טקטיקה טובה להשתמש היא לבקש מהם לתאר את העסק שלהם ב-3-5 משפטים.

שקול את הדברים הבאים:

מַטָרָה

לאתרים שונים יש מטרות שונות: חלקם מוכרים מוצרים, אחרים מעבירים מידע ספציפי, חלקם יציעו תמיכת לקוחות, בעוד שאחרים עדיין מיועדים לבידור או מסחר אלקטרוני. עליך להגדיר את מטרות האתר.

מטרות

אדם מגיע עם צרכים שונים, מחפש לפתור בעיות שונות. חפש מה אתה בדיוק מנסה להשיג על ידי בניית אתר זה – להרוויח כסף או לשתף מידע. זה גם יעזור לך לתעדף את העבודה שלך.

קהל יעד

"התחל עם הסוף בראש" ודע איזו קבוצה ספציפית של אנשים תעזור לך להגיע ליעדים שלך. דע את האדם האידיאלי איתו אתה מדבר, ממה אכפת לו ואיזו פונקציונליות הוא מצפה. חשבו כיצד כל מדור משתמש יקיים אינטראקציה עם האתר – זה יעזור לקבוע את הסגנון הטוב ביותר עבור האתר שלך.

הקפידו להבין שלא ניתן לתת מענה לכל קהל יעד אפשרי, ואם הלקוח מתעקש שיש יותר מ-3, בקשו לדרג ולתעדף אותם בהתאם.

בשלב זה גם תרצו להבין את תקציב הלקוח ולהגיע להסכמה מה יהווה פרויקט מוצלח, כדי שהנושאים הללו לא יעלו בהמשך.

**למרבה המזל, עם Elementor תקבלו את ההערכה המדויקת ביותר של כמה זמן ומשאבים תצטרכו להשקיע בפרויקט.

כמו כן, הקפד להגדיר ולכלול את תוצרי עיצוב האתרים, כולל התוכן. זה ירגיע את הלקוח ויעזור לך להימנע מזחילת היקף.

כעת, לאחר שקיבלת את המידע הזה, הגיע הזמן להחליט מה לעשות עם המידע הזה וכיצד להציג אותו.

2. ארגן את העיצוב

הגיע הזמן לקבל את כל המידע הזה ולהתחיל לפרוס את המראה והתחושה של האתר.

כי אף אחד לא רוצה לבזבז זמן ואנרגיה לעשות זאת מחדש. אתה יכול לנסח גרסה לא פונקציונלית (אב טיפוס) עבור הלקוח שלך כדי לראות איך המוצר הסופי ייראה. אם האתר ממש קטן, אתה יכול, במקום זאת, לשקול להשתמש ב-wireframes שיתמקדו במבנה האתר.

באמצעות פריסה תוכלו ליצור את המבנה, להמחיש את התוכן ולקבל סקירה כללית של הפונקציונליות הבסיסית. הוא מספק הבנה כללית של האתר הסופי, כולל צבעים, לוגו, תמונות והתחושה הכללית.

בנוסף, הלקוח ישלח לך משוב לאחר תהליך הבדיקה. המחזור חוזר על עצמו עד שהלקוח מרוצה לחלוטין מכל היבטי העיצוב.

שלב זה הוא גם המקום בו תשקלו את הצוות שתדרשו כדי להפוך את הפרויקט הזה למצליח כמו הצוות הקריאייטיב – שיכלול מעצבי וכותבים אתרים וצוות הפיתוח.

כשנושאים אלו מכוסים, תוכל להמציא תקציב ולהגדיר תוכנית תשלום, רצוי עם הפקדה מראש.

3. התחל פיתוח

לארגן את כל מה שיידרש ליישום הפרויקט. נקטו בגישה אסטרטגית כדי לשמור על קוד מאורגן כדי להימנע מכל טרחה תוך כדי תנועה.

בניית מסגרת פיתוח

אם אתה משתמש ב-Ruby on Rails או במערכת ניהול תוכן או כל מסגרת כלשהי, יישם את זה והפעל אותו.

אלפי מפתחים משתמשים ב-Elementor כדי לעצב דפים בעלי מראה נהדר עבור האתר שלהם, מה שמרחיב עוד יותר את הפונקציונליות.

לפתח ולבדוק אינטראקטיביות

לפני שתוסיף את התוכן הסטטי, דאג לכך. חלק מהמפתחים אוהבים להעלות טפסים ואימות גם בשלב זה.

מלא בתוכן

ודא שאתה משיג את כל הגרפיקה והתוכן הנדרשים ולאחר מכן העלה את הכל, תוך הקפדה על תשומת לב לפרטים ולוודא שאתה לא משאיר שום מציין מיקום (המכונה lorem ipsum) היכן שהתוכן צריך להיות.

אמת קישורים ופונקציונליות

עיין בכל עמוד שבנית וודא שהכל תקין. בדקו שהניווט עובד כמו שצריך, שיש לכם קישורים למדיה חברתית, שחווית המשתמש טובה ושהאתר עובד במכשירים ניידים. אם מדובר בטופס יצירת קשר, ודא שאתה בודק אותו.

שיפורים נוספים

אנו ממליצים לך גם להקדיש רגע להגדיר את Google Analytics ולייעל את ה-SEO שלך. כדי לוודא שהאתר והתוכן שלו באמת מוצלחים, כדאי לכלול כותרות עמוד טובות, מילות מפתח רלוונטיות וכן תגיות ותיאורים.

כמו כן, אופטימיזציה של מהירות טעינת הדפים היא חשיבות עליונה להצלחת כל אתר ולשביעות רצונו של כל לקוח.

4. אבני דרך ופגישות

לוחות זמנים ואבני דרך של פרויקטים הם מרכיב רב עוצמה בניהול פרויקטים מכיוון שהם מציגים את אירועי המפתח וממפים את התנועה קדימה בתוכנית שלך. זה מראה יותר מסתם התקדמות. הגדר את האירועים החשובים ביותר בפיתוח האינטרנט שלך כאבני דרך בתוכנת תרשים גנט, ניתנת לצפייה בקלות וממופת על ידי צוות הפרויקט.

שאל את עצמך את השאלות הללו אם אינך בטוח מהן אבני הדרך שלך.

  1. האם זו תוצאה או משימה?
  2. איך זה משפיע על המועד האחרון?
  3. האם זה יקדם את הפרויקט?
  4. האם אירוע זה ישפיע על הפרויקט?

צור אבני דרך שבועיות וערוך פגישות צוות יומיות/שבועיות או לקוחות כדי להראות את ההתקדמות שלך. במקרה שלא יהיו אבני דרך ודיונים, בסופו של דבר תעכב את מסירת הפרויקט.

Startup

5. מעקב

ישנם דברים רבים הניתנים לשינוי במפת הדרכים לפיתוח אפליקציות. ייתכן שחלק מהדברים לא יעבדו, אבל כדאי שיהיה ברור איך אתה בונה לוחות זמנים וכיצד הם מקנים סדרי עדיפויות.

לאחר שתסיים את תוכנית הפיתוח שלך, וודא שיש לך קו תקשורת ברור להמשך. ככל שקווי התקשורת שלך טובים יותר, כך פחות הפתעות. כמה שיטות לשיפור התקשורת שלך הן:

התחל שאילתות: העלה שאלות לגבי האופן שבו כל אחד בצוות ניגש לעבודה שלו וראה אם הם מתחברים לרעיון של מפת דרכים. שאל אותם שאלות כמו:

  • איך אתה מתעדף את המשימות שלך?
  • מהם הדברים שאתה מתכנן?
  • לאילו אתגרים פוטנציאליים אתה מצפה?

מה הלאה: עדיף ללכת יד ביד עם הלקוח שלך כדי להבין את הציפיות העתידיות. באופן אידיאלי, השאר את הלקוח שלך מעודכן לגבי הצפוי ומה יבוא אחר כך. לך ולצוות שלך אמור להיות רעיון ברור לתכנון טוב יותר ופתרון בעיות.

חסוך זמן והפחת עלויות עם אלמנטור

רשימת הכלים והצ'ק-ליסט שהוזכרו לעיל יעזרו לך להישאר על המסלול ולהבטיח שלא תפספס אף שלב קריטי בפיתוח האתר שלך. זכור שפרויקט פיתוח האתר צריך לעקוב אחר רשימת התיוג לעיל ולא מתחיל רק בקידוד ומסתיים בהשקה הסופית של האתר שלך. זה יחסוך ממך צרות בלתי צפויות ויש לך שליטה מלאה על הפרויקט שלך. אם אתה מחפש משאבים נוספים שיעזרו לך בפרויקט שלך, בדוק את תבנית הצעת פרויקט לעיצוב אתרים בחינם.

**עם אלמנטור , תהיה לך הבנה ברורה של המשאבים שתדרוש, כמו גם את הזמן שתצטרך להשקיע בפרויקט. בניית אתרים קלה עם Elementor, במיוחד מכיוון שהיא חינמית.

טיפ בונוס: תוכנה לניהול פרויקטים באתר

למרות שעסקים יכולים לשכור את המפתחים הטובים ביותר לטיפול בפרויקטים שונים שיש להם את הרעיונות והאסטרטגיות הטובות ביותר לפיתוח אתר אינטרנט, ערכת הכלים הנכונה יכולה להגביר את היעילות.

להלן סיכום של הכלים השימושיים ביותר לניהול פרויקטים:

  1. להקה – לתקשורת צוותית
  2. ProofHub – לניהול פרויקטים
  3. זום — לשיחות ועידה בווידאו
  4. PomoDoneApp – למעקב אחר זמן
  5. זמן – מתכנן עזיבת צוות
  6. Jira – טוב לפרויקטי תוכנה גדולים.
  7. Trello – חינם לשימוש.
  8. אסאנה – טוב לפרויקטים בגודל בינוני.
  9. Chanty – שיתוף פעולה בצוות

* מחבר מאמר זה מזוהה עם ProofHub.

מאמרים קשורים

Back to top button