עשיית עסקים מקוונת דורשת שרבים מיישומי האינטרנט שלך, או יישומי האינטרנט שלך, להישאר בתקשורת תכופה. יש צורך לשלב את כל הגופים השונים הללו – מערכות תשלום, בנקים, תוכנות לניהול מלאי, מערכות לניהול קשרי לקוחות (CRM) ועוד – כדי שיוכלו לשתף נתונים ולנקוט פעולה בכל פעם שמתרחש אירוע מעורר.
Webhooks הופכים את זרימת העבודה הזו מקצה לקצה לחלקה. הם דוחפים מידע קדימה ואחורה באמצעות הודעות מאובטחות, פשוטות ואוטומטיות. הנה מדוע webhooks הם שיטה אמינה לביצוע פונקציות של טכנולוגיית אינטרנט (IT), מדוע הם נחוצים ומתי הם שימושיים ביותר.
מה הם webhooks?
Webhooks הם שירותי אינטרנט מיוחדים המחברים בין יישומים. שירותים אלה שולחים נתונים באופן אוטומטי דרך האינטרנט מאפליקציה אחת לאחרת בכל פעם שמתרחש אירוע מסוים.
Webhooks מאפשרים ליישומי אינטרנט לדבר בשפה משותפת כך שהם יכולים לבצע את בקשות ה-HTTP הדרושות (בקשות מדפדפני אינטרנט לשרתים לתוכן) ולשתף נתונים חדשים בזמן אמת. במקום לחפש עדכונים כל הזמן, webhook מאפשר לאפליקציה לשלוח מידע אוטומטי לאחר כשמשהו קורה.
אתה יכול להשתמש באינטגרציות webhook עבור פעילויות עסקיות שונות של מסחר אלקטרוני, כולל:
- עדכוני מלאי. כאשר רמת המלאי של מוצר מגיעה לרמה מסוימת, אירוע זה מפעיל הודעת התראה לספקים.
- אישורי תשלום. כאשר הפעולה המפעילה היא תשלום מוצלח, חשבונאות ותמיכת לקוחות מקבלים התראות.
- לקוח חוזר. Webhooks יכול לעדכן נתוני מלאי ולהפעיל תהליכי החזר כספי.
- יצירת לידים. כאשר עובד מוסיף ליד חדש לפלטפורמת שיווק, webhook יכול לשלוח את פרטי ההפניה למערכת ניהול קשרי לקוחות (CRM), וליצור באופן אוטומטי רשומת לידים חדשה.
- תמיכת לקוחות. מערכת תמיכת לקוחות יכולה להשתמש ב-webhooks כדי לקבל התראות על שיחות טלפון נכנסות, להביא נתוני לקוחות על סמך זיהוי מתקשר, לנתב שיחות לסוכנים מתאימים, או להפעיל סקרים או פעולות מעקב לאחר שיחה.
איך webhooks עובדים
מבחינה טכנית, webhooks הם יישומים מיוחדים של מה שנקרא HTTP push API – או push API. זוהי תצורה המאפשרת תקשורת מבוססת דחיפה בין יישומי אינטרנט ושרתים. Webhooks הם קריאה חוזרת של HTTP המוגדרת על ידי המשתמש, המעבירים מידע לנקודת קצה מקבלת, המכונה הלקוח. הלקוח נקרא גם מערכת היעד או יישום המקבל.
כאשר מתרחש אירוע מפעיל, המערכת היוזמת שולחת הודעה אוטומטית – ה-webhook – דרך HTTP. בליבה של פונקציונליות זו נמצא שדה URL המכונה כתובת URL להתקשרות חוזרת. תחשוב על זה כמו כתובת של תיבת דואר. נתוני ההודעות עוברים כבקשת פרסום, שה-webhook דוחף החוצה לאפליקציות אחרות באמצעות כתובת האתר הספציפית להתקשרות חוזרת. במקום לבקש, להמתין ולבדוק את הנתונים המבוקשים, הלקוח – אפליקציית היעד או שירות היעד שמקבל את הנתונים – מקבל התראות אוטומטית בכל פעם שהנתונים משתנים.
כדי ש-webhook יעבוד, עליך לתכנת את הלקוח לעבד את הקוד הנכנס ואת הנתונים בזמן אמת. Webhooks משתמשים בדרך כלל ב-JSON או ב-XML כקוד החלפת פורמט הנתונים שלהם, למרות ש-JSON הפך לסטנדרט הפופולרי יותר.
דוגמה ל-Webhook
Webhooks יכול לעזור לשפר את מהירות המשלוח ולהפחית טעויות אנוש בעת מילוי הזמנות מקוונות.
לדוגמה, נניח שיש לך חנות בגדים מקוונת ואתה משתמש במעבד תשלומים. לקוח מבצע הזמנה, תוך הפעלת webhook, אותה המערכת של ספק המשלוח מקבלת בכתובת ה-URL הייחודית שהוגדרה מראש. הנתונים של ה-webhook, או המטען, כוללים פרטי הזמנה כמו כתובת למשלוח, פריטי מוצר, סכום תשלום ומידע רלוונטי אחר.
עם קבלת בקשות נכנסות, המערכת של ספק המשלוח מבצעת פעולה מסוימת – במקרה זה, הפקת תווית משלוח – אשר מודפסת אוטומטית ברגע שהעסקה הושלמה.
Webhooks לעומת API: מה ההבדל?
לעתים קרובות אנשים מבלבלים בין webhook לממשק תכנות יישומים (API), פרוטוקול המאפשר לך לאחזר נתונים ולהחליף פונקציות בין יישומי תוכנה ושירותים מקוונים. בעוד שהם חולקים פונקציונליות משותפת, יש הבדלים משמעותיים בין webhooks וממשקי API:
- מַטָרָה. ממשקי API פופולריים בפיתוח יישומים לחיבור מערכות שונות. מפתחים מחברים ממשקי API (שיש אלפים מהם) ליישומים שלהם כדי להוסיף את כל הפונקציונליות שהם צריכים, בעוד ש-webhooks הם הודעות אוטומטיות שנדחפות לאחר אירוע מעורר.
- סוג תקשורת. גם APIs וגם webhooks כרוכים בתקשורת בין אפליקציות, אבל APIs מאפשרים תקשורת דו-כיוונית, בעוד webhooks מאפשרים תקשורת חד-כיוונית בלבד כתוצאה מהאירוע המפעיל.
- זרימת נתונים. אנשים מתייחסים לפעמים ל-webhooks כאל ממשקי API הפוכים בשל הזרימה ההפוכה הנתפסת של נתונים; עם זאת, הם לא ממשי API הפוך, אלא סוג ייחודי של תקשורת מונעת אירועים בזמן אמת.
- מוּרכָּבוּת. ממשקי API מורכבים יותר מ-webhooks, מכיוון שהם יכולים לשנות גם את מערכת המקור וגם את מערכת היעד במהלך מחזור הבקשה-תגובה שלהם.
למרות שהם מנגנונים שונים, webhooks וממשקי API יכולים לעבוד יחד. לדוגמה, יישום מבוסס מיקום עשוי להשתמש ב-webhook כדי להודיע לשרת כאשר מיקום המשתמש משתנה. לאחר מכן, השרת עשוי להשתמש ב-API של מפות Google כדי לצבור רשימה של מקומות מעניינים בקרבת מקום על סמך המיקום החדש.
מהן שאלות נפוצות על webhooks
מה ההבדל בין API ל-webhooks?
ממשקי API ו-webhooks הם מנגנונים לחיבור יישומים כך שהם יכולים לתקשר ולשתף נתונים, אך הם פועלים אחרת. ממשקי API מאפשרים תקשורת דו-כיוונית, בעוד ש-webhooks מפעילים תקשורת חד-כיוונית כאשר מתרחש אירוע.
מתי כדאי להשתמש ב-webhooks?
Webhooks יכול להיות פתרון קל משקל לתרחישים שבהם אתה צריך לחבר יישומים ושירותים שונים בזמן אמת, פתרון חד-כיווני לשליחת נתונים (לעומת תקשורת דו-כיוונית) יספיק, ויעילות העיבוד חשובה שכן webhooks לא יספיק. מס את עומס העיבוד של שרת האינטרנט שלך.
איך מוסיפים webhooks?
כדי להוסיף webhook, עבור אל קטע ההגדרות של האפליקציה שתדחוף נתונים. הגדר את האירועים הספציפיים שאמורים להפעיל את בקשת ה-webhook והוסף כתובת URL ייחודית להתקשרות חוזרת. לאחר מכן, עבור אל קטע ההגדרות של היישום שיקבל את הנתונים. שם תוסיף את כתובת האתר של webhook כדי שהאפליקציה תוכל לקבל נתונים. פלטפורמות כמו Zapier ו-Make מציעות כלים מובנים להגדרת נקודות קצה של webhook, הגדרת טריגרים והגדרות רלוונטיות אחרות.